Laatste nieuws 

3 april 2019

Pour Michel

News  

27 maart 2019

Ferde Grofé (Rudolf von Grofé)

News  

20 februari 2019

Vrijdag 24/08/2019

News  

Edito

« Jazz au Broukay – Eben-Emael… Take 22!

Elk jaar eind Augustus komen ze weer tot leven in het Jekerdal : Cultuur, de sociale sector en Jazzmuziek in dienst van het samen leven in onze samenleving. Jazz Broukay is nog één van de zeldzame initiatieven waar Waarden, zoals “zijn” en niet “hebben” nog hoog in het vaandel staan…. Natuurlijk geholpen door de bijzondere omgeving waarin het festival plaats vindt…... In de schaduw van de toren van Eben-Ezer. De toren van Eben-Ezer die garant staat voor het respect voor de rechten, Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap, en de plichten Houden van, Denken en Creëeren, van de mens, volgens Robert Garcet. Jazz Broukay staat garant voor bijzondere ontmoetingen : Leerlingen in het kader van reïntegratietrajecten en de liefhebbers van Jazz, inwoners van het Jekerdal, Belgisch en Nederlands, wielrenners uit de Euregio, Swing dansers en uiteindelijk de nieuwsgierigen die verliefd raken op het festival.…

Jazz Broukay nodigt U uit om samen deze bijzondere belevenis mee te maken op 17, 18 en 19 augustus 2018. Nieuwsgierig geworden ? Welkom ! »

Broukay Jazz 2018 

Vrijdag 17 Augustus 2018

De piano in de spotlights…..

Net als voorgaande jaren beginnen we met een documentaire met archiefbeelden samengesteld door het Maison du Jazz. U wordt meegenomen op de historische reis van de piano in de jazz geschiedenis.

Ons eerste concert is ook deze editie gereserveerd voor jong talent. Het Martin Salemi Trio valt zonder twijfel in deze categorie. Sinds hun verschijning op de Belgische jazzpodia maken ze furore en we zijn dan ook heel blij dat Martin Salemi met zijn kompanen op Jazz Broukay van de partij is!

Jazz Broukay wordt op vrijdag afgesloten door niemand minder dan Pascal Mohy. Als jong artiest stond hij al op onze bühne maar het werd tijd dat we hem weer ons konden bewonderen! Hij neemt U mee op een muzikale reis de zwoele jazznacht in!

Zaterdag 18 Augustus 2018

Wat anders dan Gypsy Swing? Een avond die bol staat van kwaliteit! Fapy Lafertin, Alexandre Tripodi, Joachim Iannello, Johan Dupont, Samson Schmitt en Mike Reinhardt betoveren U met hun opzwepende ritmes en hun enthousiasme.

Drie concerten, drie stijlen maar. die hun oorsprong vinden in de oost-europese folkoristische klanken en Yiddische  Klezmer  gecombineerd met populaire franse muziek uit de jaren dertig en later. Een paar verrassingen zult U zeker beleven!

Overal ter wereld worden festivals georganiseerd ter ere van Django Reinhardt en de Jazz Broukay zaterdagavond vormt daarop geen uitzondering. Eén avond slechts, maar wel een pareltje in zijn genre en dat langs de mooie Jeker!

Zondag 19 Augustus 2018

De Eujazz middag: Jazz, Swing en Dans!

Voor de tweede keer een Swing en Lindy Hop middag voor Jazz Broukay. U kunt swingen en genieten  op muziek van de jaren ‘30 en ’40. Muziek die door jong en oud gedanst kan worden en wordt! Deze keer zal een echte Big Band de middag opluisteren! Welke????? Ehhh, dat houden we nog heel even voor ons!

Voor de nieuwsgierigen wordt er s’ochtends een initiatiecursus georganiseerd door onze vrienden van Easy Swing uit Luik. Info volgt!