Jazz Broukay. Het avontuur duurt voort! Commitment, ruimte voor verschil en liefde voor mens en muziek tussen Luik, Aken en Maastricht. Eén zijn in onze verscheidenheid!

Jazz 4 Peace ! In de schaduw van de toren van Eben-Ezer, geklasseerd monument en bekend als “Tempel van Vrede” bevestigt ook Jazz Broukay de hang naar een vreedzame samenleving. Innig verbonden met het sociaal-maatschappelijk werk via L’Association Interrégionale de Guidance et de Santé (AIGS) is de context van ons festival in harmonie met de vibes die muziek, en Jazz muziek in het bijzonder overbrengen. De cocktail van muziek, cultuur, sociale cohesie en inclusie verenigt U, de bezoeker tijdens een atypisch weekend in het Jekerdal. Een jaarlijks feestje voor de intimi maar vooral een uitnodiging voor al diegenen die er nog niet van geproefd hebben !

Dit jaar staat de vrijdag in het teken van de percussie, de drums en dus de drummers. En dat zijn zeker niet de minsten ! In tegendeel, met Olivier Chavet en Mimi Verderame staan twee generaties op het podium die hun lauweren meer dan verdiend hebben. De introductie van de avond wordt ook dit jaar weer verzorgd door het Maison du Jazz middels een videoproductie getiteld : Percu Song – Quand les tambours « Geer ». Vrij vertaald ; De zang van de percussie – Als de trommels leiden. Waarbij het franse « gèrent » hier als « Geer“ (zelfde uitspraak) verwijst naar de franse naam van de Jeker.

De zaterdag is sinds „mensenheugnis“ gewijd aan de Gypsy Swing en er hebben al heel wat beroemde families op ons podium gestaan: Rosenberg, Schmidt, Reinhardt, Schäfer, Winterstein, om er maar eens een paar te noemen.

Deze keer presenteren we U Feigeli Prisor en zijn band en het trio Samson Schmitt, Joachim Iannello en Johan Dupont.

De zondagmiddag is voor de liefhebbers van de traditionele New Orleansjazz uit de jaren 20 en 30 met de Gumbo Jazzband. Oftewel, er kann, nee, er moet gedanst worden !
Vrijdag 18/08/23

Jazz


18.00 uur : Opening


19.00 uur : Video Maison du Jazz (Luik) : Percu Song – Quand les tambours Geer !


20.30 uur : Olivier Chavet Quintet – Racines (roots)


22.15 uur : Mimi Verderame trioReserveren gewenst

Zaterdag 19/08/23

Gypsy Swing !


17.30 uur : Opening


18.00 uur : L’Orchestre balkaklezmique “Elle est où Anne ?”


20.00 uur : Feigeli Prisor / Watti Rosenberg


22.00 uur : Samson Schmitt / Johan Dupont / Joachim Iannello TrioReserveren gewenst

Zondag 20/08/23

Terrasse jazz


12.30 uur : Opening


13.00 uur : The Gumbo Jazz BandGratis toegang