Laatste nieuws 

15 november 2019

Families in Jazz

Broukay Jazz 2020

News  

18 september 2019

Emily Remler

News  

24 augustus 2019

Zaterdag 24/08/2019 : 21h30 Mario Cavaliere (gt), Alexandre Cavaliere (vln), Angelo Debarre (gt), Raangy Debarre (gt), Jean-Louis Rassinfosse (cb), René Desmaele (tp, voc)

Zaterdag 24/08/2019 : 21h30

News  

Edito

« Jazz Broukay 2019…. De 23e editie heeft als thema : Ladies in Jazz. Als inleiding duiken we in de Jazz geschiedenis en kijken naar de rol die vrouwen daar in gespeeld hebben. Deze documentaire is, zoals U van ons gewend bent, geproduceerd door het Maison du Jazz in Luik . Vervolgens is het podium aan de dames. Te beginnen met pianiste Margaux Vranken , later op de avond gevolgd door Nathalie Loriers en Tineke Postma. Op zondag is het dan de beurt aan trompettiste Marie-Anne Standaert.
Zoals U van ons gewend bent is de zaterdag voorbehouden aan de Gypsy Swing met in 2019 een nieuwigheid aan het begin van de avond met de Fanfare Vlakidrachko.

Jazz Broukay : Het weekend dat anders is dan andere. Het weekend van drie verschillende jazzstijlen in evenveel dagen. De, soms onverwachte, ontmoeting tussen sociaal en cultuur, tussen, Frans en Nederlands, tussen Roma, Sinti en Gadjo, tussen pure jazzliefhebbers en gewone levensgenieters, tussen U, ons en anderen. »

Broukay Jazz 2019 

Vrijdag 23 Augustus 2019

“Only God can make a tree. Only men can make good jazz”.schreef wijlen de bekende jazz historicus George T. Simon in 1967.

Hoe een bekende schrijver de plank volledig mis kan slaan. Deze avond zal het bewijs van zijn ongelijk duidelijk maken en de Jazzladies vol in de spotlight zetten !

Zaterdag 24 Augustus 2019

« Goede wijn behoeft geen krans ».

Dat geldt zeker voor de zaterdagavond op Jazz Broukay. Niet over nadenken ! Dat betekent Gypsy Swing.

Van Johnny en Moses Rosenberg via Romane, Tcha Limberger, Brady Winterstein tot Dorado en Samson Schmitt : De beste solisten in hun genre hebben het podium van Jazz Broukay beklommen en het publiek opgezweept. Allang had Marc Garcet, directeur van het Festival de droom van het transgenerationel vermogen van de Gypsy Swing.

Dit jaar is het gelukt want de Luikse Fanfare Vlakidrachko zal de zaterdag feestelijk openen. De twee podiumacts zijn, hoe kan het bijna anders, familie gebonden.

De eerste onder leiding van een « veteraan » van Jazz Broukay, Alexandre Cavalière en de tweede door de vaders Mario Cavalière en Angelo Debarre.

Beiden zeer zeker geen onbekenden voor U als trouwe bezoeker !

Zondag 25 Augustus 2019

The Hop-sh-Bam Connection

Deze band dompelt u onder in de broeierig swingende sferen van de Savoy Ballroom, jaren 30-40, in New York.

De jeugd van toen ging volledig uit zijn dak tijdens het dansen van de lindy hop, Charleston, jitterbug, slow drag en nog vele
andere substijlen.

Dé muziek bij uitstek was de bigbandmuziek van oa Duke
Ellington, Count Basie, Fletcher Henderson, Cab Calloway enzovoort. Deze “ bigband – era “ bracht echter ook een hele schare solisten met zich mee, die ook
in kleinere combo – bezetting de swing muziek lieten bloeien als nooit voorheen.

Denk maar aan Ella Fitgerald, Bennie Goodman, Lester Young, etc. The Hop-sh-Bam brengt een homage aan deze rijkelijk swingende periode uit de jazz geschiedenis.